28 Mayıs 2017 Pazar

Kon-Tiki




Yapımı : 2012, Norveç
Tür : Aksiyon, Biyografi, Macera
Süre : 118dk
Yönetmen : Joachim Ronning 

Film Özeti


   Ağaç kütüklerinden yapılan salla 4.300 millik ve 101 gün süren macera anlatılmaktadır.

Fragman




Film Hakkında


   Yüzme bilmeyen Heyerdahl tarih öncesi soylar üzerine bir araştırma için Polinezya'da bulunmuştur. Meraklı kaşif yerli halkla geçirdiği zamanlarda halkın adalara nereden geldiği sorusuna odaklanır. Sanılanın aksine yerlilerin Asya'dan gelmediğini düşünen Heyerdahl arkadaşlarıyla birlikte Pasifikte bir yolculuk planlar. Rivayete göre Peru kralı Kon-Tiki 1500 yıl önce güneşi izleyerek 8000 km uzaklıktaki bu adalara ulaşmıştır. Thor bu yolculuğu aynı koşullarda denemeyi kafasına koyar. Fakat sponsor bulması gerekir. Tropik bir adalar grubu olan Polinezya'nın bilimsel keşfi kadar önemli olan şey; 100 gün sürecek yolculuktur. Film boyunca okyanus akıntıları, tropik koşullar, yön tayini, enlem bulma, disiplinler arası yaklaşım, mercan resifleri, bitki ve insanların göçü ayrıntılı olarak incelenir. 
   Çocukluğunda donmuş bir göle düşen Thor bunun bedelini yüzme bilmemekle öder. Buna rağmen denizlere ve uzaklara dair arayış içindedir. Onun kahramanları Galapagos'u keşfeden Darwin, Güney Amerika'yı keşfeden Humboldt, Danimarkalı antropolog Brouder ve Peru kralı Kon-Tiki'dir. 
   Pasifik okyanusunun gerçek kaşifi James Cook'un ardından Thor'un 101 gün sürecek Polinezya yolculuğu uzak adalarda ki kolonileşme ve yalıtım hakkındaki bildiklerimizi çok genişletiyor.
   



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder